Konsol ek rundad/rak

Konsol rundad/rak ek. Hur mycket belastning kan jag lägga på hyllplanen med c/c 80cm mellan konsoler och hyllplan i ek 25/30cm djup?
Marianne

Kommentarer

 • Hej Marianne,

  Tack för din fråga!

  Vi har inte satt någon maxvikt för vad våra konsoler klarar av, men de är konstruerade för att tåla ordentligt med tyngd. Exakt hur mycket hylla kommer klara, beror på vilket material väggen är gjord av och hur infästningen i väggen ser ut.

  Vänligen
  Helene
  Helene
 • Tack för svar. Nästa fråga är då hur mkt kan jag belasta hyllplan i ek djup 25/30cm med c/c mellan konsol 80cm utan att respektive hyllplan böjs? Jag tänker ett hyllplan 180cm långt och med tre konsoler, den första konsolen indragen 10cm.
  Med vänlig hälsning, Marianne
  Marianne
 • Hej Marianne,

  Precis som du skriver, så rekommenderar vi 3 st konsoler till ett hyllplan i längd 180 cm. Då håller det för normal belastning. Om du planerar att lasta tungt kan det vara en god idé att använda 4 st konsoler. Välj konsoler som täcker minst 3/4 av hyllans djup.

  Återkom gärna om du har flera funderingar.
  Helene
 • Hej, har köpt dessa konsoler till hyllplan som är cm djupa. Jag såg när jag skulle sätta upp dem och på er hemsida att det endast är ett hål för fastskruvning i väggen och att två hål ska skruvas in i hyllplanet.  Aldrig sett denna typ av konstruktion och undrar hur säkert det är belasta? Vad klassar ni som normalt? Vi har en betongvägg i ett 50-talshus som de ska upp på.
  Mvh
  Kristin
  Kristin Andersson
 • Hej Kristin, och tack för dina frågor!

  Konsol Rundad-rak är konstruerad för att endast behöva fästas med en skruv i väggen utan att bärkraften påverkas. Konsol Rundad-rak är ny för våren, men är konstruerad precis som Konsol Rundad som vi haft i vårt sortiment sedan 2013.

  Hyllans bärighet beror på infästningen, d v s vilka skruv/plugg som används och väggens material. Även antalet konsoler som används påverkar bärförmåga. I dagsläget säljer vi inte skruv och plugg utan hänvisar till byggvaruhandeln som kan hjälpa dig att hitta rätt infästning för din vägg. Vanligtvis anges vilken vikt skruven och pluggen klarar av beroende på vilken vägg den monteras på.

  Hoppas att du blir nöjd med dina konsoler!
  Helene

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.