Viktgränser på Konsol BAS

Hej!
Funderar på konsol BAS i den större storleken till en ganska stor egengjord planka. Men undrar över om ni har riktlinjer för vikt till dem.
På bilderna jag hittat har det sett ut som en skruv in i väggen vilket känns som att det inte skulle bära för så mycket. Är det förborrat eller får man borra själv?
Fritjof Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Fritjof,
  och tack för din fråga!

  Vi har inte satt någon maxvikt för vad våra konsoler klarar av, men de är konstruerade för att tåla ordentligt med tyngd. Exakt hur mycket vikt just din hylla kommer klara, beror på vilket material väggen är gjord av och hur infästningen i väggen ser ut.

  Eftersom du ska använda dig av ett hyllplan som du själv har gjort, rekommenderar vi att konsolerna täcker minst 3/4 av hyllans djup för bästa resultat.
  Sedan får du även tänka på att använda lämpligt antal konsoler beroende på hur långt och tjockt ditt hyllplan är.

  Konsol BAS är förborrad och det är korrekt att du fäster konsolen med endast en skruv i väggen – och faktum är att det är en mycket bärkraftig konstruktion, så länge den skruven är fastskruvad på fackmannamässigt vis. Det hade faktiskt inte gjort någon egentligen skillnad i bärkraftighet att skruva i en till skruv i nederdelen av vår konsol, om man ser till hur fysikens lagar fungerar på denna konstruktion.

  Hoppas du väljer Konsol BAS till din förvaringslösning!
  Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.